Tel : 022-6751 444

EnglishEnglish

Main Menu
  • alt text

Trippelstoel bij rugklachten

Een trippelstoel is een prima oplossing voor mensen met rugklachten die zich comfortabel door hun huis of op kantoor willen voortbewegen. Als lopen en staan uw lichaam teveel belast kunt u met de trippelstoel vanuit zithouding verplaatsen en de dagelijkse werkzaamheden uitvoeren.

Wij adviseren u kenbaar te maken aan onze adviseur wat uw rugklachten zijn. Afhankelijk van de het type rugklachten en de ernst wordt de ideale trippelstoel gepresenteerd. Zo maken wij bijvoorbeeld onderscheid tussen een hernia, spit, ischias, reuma, onderrug, etc.

Rugleuning

Bij de rugleuning is het belangrijk dat deze voldoende support in de rug biedt. Bij basis trippelstoelen treffen we nog weleens een zeer kleine rugleuning die nooit de lage- en hoge rug tegelijk kan ondersteunen. Zeker als gebruikers intensief gebruik maken van een trippelstoel is het belangrijk dat er aandacht wordt besteed aan ergonomie in de rugleuning. Denk aan:
  • » S curve conform de contouren van de rugwervel
  • » lumbaalsteun
  • » support van lage en hoge rug
  • » oppolstering aan de zijkanten van de stoel voor kuipvorming

Borst ondersteunde stoelen

In het kader van dynamisch zitten en bij ernstige rugklachten werkt het verlichtend voor sommige mensen om op een borstondersteunde stoel te zitten. Ook deze zijn in hoogte verstelbaar en op de rem te zetten. Ook in het kader van dynamisch zitten kunt u voor de afwisseling deze borststoel afwisselen met een reguliere ergonomische bureaustoel. Overleg eens met uw ergotherapeut.

Meer info